Ravintola-arvio: Ruotsalaisia lihapullia einesmausteella ja kokkareilla Tallinnassa

, , Kommentit pois päältä artikkelissa Ravintola-arvio: Ruotsalaisia lihapullia einesmausteella ja kokkareilla Tallinnassa

Kasinon buffettarjoilu sunnuntaina jätti toivomisen varaa.

Tallinnan kasinon lämpöhaudetarjoilu jättää sekalaiset fiilikset. Annosten etu on, että ne ovat helposti saatavina ja sopivasti hinnoiteltuja. Laatu kuitenkin heittelehtii luvattoman paljon. Arviota varten ruokailtiin kahtena eri päivänä. Tekstin lopussa on erikseen arvio jälkimmäisestä tarjoilusta.

WSOPC 2024 on päässyt hyvään vauhtiin Tallinnassa. Kasino näkee pelaajien hyväksi niin paljon vaivaa, että iltakahdeksaan asti on tarjolla päivittäin vaihtuva buffetlounas tai -päivällinen nonstop. Sivistysmaan tapaan buffet ei tarkoita noutopöytää vaan ammattitaitoisen henkilökunnan annostelemaa lautasannosta etukäteen valmistetuista ja lämpöhauteessa pidetyistä ruokaeristä. Usein annos on hintansa, 10 euron, arvoinen ja hyvää syötävää, joskin poikkeuksia on nähty.

Valitettavasti sunnuntain tarjoilu kasinon buffetissa oli kelvoton. Ruokalajin nimi oli swedish meatballs eli ruotsalaiset lihapullat. Ruotsia annos on käynyt katsomassa einestiskin verran. Pienet pullat voisivat olla ja pelottavan todennäköisesti ovatkin ruokatukun valtavasta einespussista eli valmispakaste. Pidän pelottavimpana vaihtoehtona sitä, että ravintola-alan ammattilainen olisi itse pyöritellyt nämä tavoitteenaan eineksen maku. Pullien koostumus viittaa teolliseen valmistustapaan. Tällaisia saa marketista, kun valitsee halvinta kananlihaa-ja-sitä-muistuttavia raaka-aineita sisältävän pussukan..

Perunamuusin eduksi on sanottava, että se oli valmistettu perunoista eikä keittöön ollut hankittu jauhetta sekoitettavaksi. Mutta maistamaani erää ei olisi pitänyt saattaa tarjoiluun asti. Henkilökunnan olisi tullut havaita ja poistaa tarjoilusta muusi, johon oli sekoittunut pieni erä liian raa’aksi jäänyttä perunaa, joka ei ollut valmistuksessa muhentunut vaan siitä jäi kovat kappaleet. Kyse ei ollut tarkoituksellisesta ratkaisusta raffin muhennoksen valmistamiseksi, vaan selvästi pieni osa perunoista oli liian raakoja.

Raaste oli valmistettu oikein. Annoksen esillepano oli kelvollinen ja viimeistely mietitty. Valitettavasti proteiini- ja lisukeraaka-aineet ja niiden käyttö vievät annokselta arvon ravintolaympäristössä.

Yleensä OlyBetin pokeritapahtumien yhteydessä tarjotuista ruoista lihaa ja esimerkiksi leikkeitä sisältävät ruoat ovat olleet hinta-laatusuhteeltaan hyviä. Sen sijaan pasta-annokset ovat olleet kauttaaltaan vältettäviä eivätkä pelkästään sen vuoksi, että pasta ei kuulu lämpöhauteeseen vaan se on tuoretuote. Kuivaraaka-aineesta keitetty pasta jonkin kastikkeen kera ei useimmiten ole 10 euron arvoinen.

Toisella ruokailukerralla keittiön valmistamaa kanaa

WSOPC 2024 -viikolla arviointiin avautui turnausten tauoilla sopiva tilanne kahtena eri päivänä. Toisella ruokailukerralla torstaina 25.7.2024 tarjolla oli rapeaa kanaa riisin, salaatin ja maustetun majoneesin kera. Tällä kerralla raaka-aineiden puolesta tarjoilu oli kunnossa.

Kanapalat oli valmistettu omassa keittiössä, ja ne oli maustettu maltilla kelvollisesti. Makumajoneesi lisäsi kanan maistuvuutta. Kuitenkin rapean kanan tarjoilu lämpöhauteesta on haasteellista, kun pinta on omiaan pehmenemään ympäristön vaikutuksesta. Näin kävi nytkin. Jostain syystä paikalliseen kulttuuriin kuuluu irtoavan riisin tarjoilu ilman kastiketta. Riisi ei ollut ylikypsää vaan lajike (jasmiini tai basmati tms.) oli valittu käyttöön sopivasti ja höyrytetty.

Salaatti oli ehkä hivenen haastava sekoitus kiinankaalia ja muuta salaattia, ja salaattikäytössä mielellään näkisi kiinankaalin paloiteltuna hyvin pieneksi kuten kaali yleensä raakana kannattaa tarjoilla.

Kaiken kaikkiaan toisen ruokailukerran tarjoilu oli jo hintansa arvoinen, vaikka parantamisen varaa jää keittiölle. Tästä jää odotuksia täytettäviksi Kings of Tallinn -turnausviikolle lokakuussa. Ammattitaitoa paikalla on, joten tarjoiluun tulisi saada näkymään kunnianhimoa.

Päivitetty: Lisätty toisen ruokailukerran arvio 27.7.2024 klo 12.53.

Tilaa uutiskirje, osallistu arvontaan!

Kaikki POKERIT-lehden maksuttoman uutiskirjeen tilaajat osallistuvat arvontaan, jossa kolme satunnaista uutiskirjeen tilaajaa voittaa 50 prosentin alennuskoodin suomalaiseen Tallinnan-laivaan. Alennuskoodi on voimassa yhdelle henkilölle, ja sen voi käyttää joko reittimatkaan tai päiväristeilyyn.

Voisiko Sinun matkastasi Kings of Tallinnaan tulla suunniteltua edullisempi?

Arvonnan järjestää POKERIT-lehti, Oy Pokerit Ab. Arvontaan osallistuvat kaikki lehden uutiskirjeen tilaajat. Arvonta tapahtuu 17.2.2025 klo 23.59, ja voittajille luovutetaan alennuskoodi sähköpostitse (voittoon pätevät laivayhtiön ehdot). Osallistuminen edellyttää uutiskirjeen ilmaisen tilauksen voimassaoloa arvontahetkellä. Osallistuminen on ilmaista.